0% huurverhoging is genoeg!

Hebben we nieuws gemist?

Met behulp van onderstaande  knop kunt u ons een bericht sturen die we vervolgens kunnen plaatsen op de website

0% Huurverhoging is genoeg!

“Een paar weken terug hoorde ik steeds meer verhalen van bewoners dat de huur wel heel erg verhoogd zou worden per 1 juli”  verteld Brigitta van de wijkraad Pathmos, dus deed ze een oproep op de Facebookpagina Pathmos een wijk met Karakter, en de reacties stroomden binnen.

“Wat mij het meeste raakt was het feit dat het veel ouderen trof”, vervolgt Brigitta, bewoners die hier al meer dan 40 jaar sommigen nog langer woonden. Mensen met een kleine AOW of uitkering die nu al moeilijk rond kunnen komen.
Dus heb ik mijn collega’s van de wijkraad ingeschakeld met de vraag of we geen actie konden opstarten tegen de absurd hoge huurverhoging.
Gelukkig waren zij het ook met mij eens, en toen zijn we een handtekeningenactie gaan houden.
We zijn bij de meeste bewoners geweest, we hadden helaas niet veel tijd dus konden bewoners, die er niet waren,  ook digitaal hun naam achterlaten.
Brigitta vervolgt “De verhalen die je krijgt te horen, heeft mij echt veel gedaan, maar ook sprak ik jongere bewoners, of alleenstaande jonge bewoners die nota bene werkten, en al bijna niet meer rond kunnen komen.
Waar ik ook van schrok waren de huurprijzen, deze woningen op Pathmos zijn bijna 100 jaar oud en dan vragen ze een huurprijs tussen de 700 en 750 euro.
Terwijl er nog genoeg mankeert aan de woningen, want we hoorden veel problemen over vocht, tochten, schimmel, slecht geïsoleerd, slecht onderhoud.
Maar ook mensen die klagen over het woongenot, want het is meer bewoners opgevallen dat de wijk steeds verder achteruit gaat.” 
Samen met de SP hadden we bijeenkomsten via internet ZOOM en een persoonlijke bijeenkomst  in de Roef, samen met andere huurders uit Enschede. Opvallend was dat er bijna geen bewoners waren uit andere wijken maar gelukkig was Pathmos goed vertegenwoordigd!
En daar ben ik dan wel weer trots op! Dat zegt toch wel wat! Omdat wij de meeste handtekeningen hadden opgehaald en het meest vertegenwoordigd waren kozen ze mij uit om de handtekeningen aan te bieden bij de woningbouw.
Er was een verzoek dat ik dit zou doen bij Domijn en Ons Huis maar daar had ik voor bedankt want ik vond dat mensen dat moesten doen die daar huren.
Vrijdag 26 juni was het dan zover, we zouden in een estafette van woningbouw naar woningbouw gaan, gelukkig kregen we vooraf bericht dat alle directieleden om 13.00 uur bij De Woonplaats zouden zijn, en daar waren wij als bewoners erg blij mee want het was de warmste dag van die week.
Ondanks de warmte waren er ongeveer 10 bewoners van Pathmos, uit andere wijken waren het misschien 1 of 2.
Ik wil deze bewoners nogmaals echt enorm bedanken dat ze even aanwezig konden zijn, en dan vooral de oudere bewoners, dikke respect voor iedereen.
Het gesprek met de directie ging goed! Ze hebben goed naar ons geluisterd en hadden respect voor ons en de actie die we voerden. Annelies Frutselaar van de SP heeft het voor elkaar gekregen dat we opnieuw met ze in gesprek gaan d.m.v. een wijkbijeenkomst, dit zal na de zomervakantie plaatsvinden ook i.v.m de maatregelen van het RIVM.
Hiervoor zullen bewoners worden uitgenodigd om mee te praten over onze wijk en onze huizen.  Hoe we dit gaan doen is nog niet bekend maar zodra het zover is hoort u dit nog.
Onze eis 0% procent huurverhoging is genoeg, hopelijk krijgen we het voor elkaar, we hebben in ieder geval wel wat van ons laten horen.
Word vervolgd……