Melding openbare ruimte

In de gemeente Enschede kunt u vanaf nu 24 uur per dag sneller en gemakkelijker digitaal een melding over de openbare ruimte doen.

 

Hebben we iets gemist?

Met behulp van onderstaande  knop kunt u ons een bericht sturen die we vervolgens kunnen plaatsen op de website

Melding Openbare Ruimte

In de gemeente Enschede kunt u vanaf nu 24 uur per dag sneller en gemakkelijker digitaal een melding over de openbare ruimte doen.

Dit kan via de smartphone, computer, laptop, tablet. Zo kan de gemeente Enschede sneller helpen en dragen we zelf bij aan een schoon, duurzaam en veilig Enschede.

Hoe werkt het?

Zie je in de openbare ruimte een mogelijk onveilige situatie, zoals een lantaarnpaal die stuk is, een gat in de weg of een boom met een loshangende tak boven de weg? dan kunt u dit melden via de website www.enschede.nl/meldingenopenbareruimte. Zorg er wel voor dat de optie ‘locatie’ op de telefoon of tablet is ingeschakeld. Er zal vervolgens een kaart verschijnen waar je op dat moment bent. Ook zijn bijvoorbeeld lantaarnpalen en speeltoestellen al zichtbaar op de kaart en zijn de bijbehorende gegevens gekoppeld. Veel informatie hoef je dus zelf niet meer in te vullen. Verder zie je of er al meldingen zijn gedaan over bepaalde situaties. (indien er reeds een melding is gedaan dan is het symbool roodgekleurd). Bij het aanklikken van een rood gekleurd symbool kunt u de informatie die erbij hoort inzien. Heb je zelf een melding gemaakt, dan zie je op de kaart ook alle informatie over jouw melding.

Spoed? Altijd Bellen!

Bij een onveilige situatie die vraagt om grote spoed bel je altijd naar de gemeente via telefoonnummer: 0534817600

Installatie (gemaakt met een iPhone):

Ga met uw smartphone naar www.enschede.nl/meldingopenbareruimte en klik onderaan op de website op “Ga verder…” en geef vervogens akkoord om de locatie te delen

Wil je een snelkoppeling maken op het beginscherm van de smartphone? Volg dan onderstaande stappen