Pathmos
Een wijk met karakter!

Pathmos

Enschede

Buurtbemiddeling ondersteunt buurtgenoten die een conflict hebben, om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Daarvoor worden buurtbemiddelaars ingezet.

Dit zijn getrainde vrijwilligers, die:

  • naar het verhaal van beide luisteren;
  • geen oordeel geven en neutraal zijn;
  • buur A en buur B begeleiden naar een oplossing.

Uiteraard hebben buurtbemiddelaars geheimhoudingsplicht. Bovendien is de ondersteuning van buurtbemiddelaars helemaal gratis!

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://buurtbemiddelingenschede.nl/

 

Wellicht heb je in november de werkzaamheden op het Eendenparkje gezien? Wat deed die tractor daar nou? en wie waren die mensen?

Kort samengevat werden er 14 duizend bloembollen geplant om het park de komende lentes flink op te fleuren!

Zie hieronder een korte fotoreportage van de werkzaamheden die dag.

In de gemeente Enschede kunt u vanaf nu 24 uur per dag sneller en gemakkelijker digitaal een melding over de openbare ruimte doen.

Dit kan via de smartphone, computer, laptop, tablet. Zo kan de gemeente Enschede sneller helpen en dragen we zelf bij aan een schoon, duurzaam en veilig Enschede.

Hoe werkt het?

Zie je in de openbare ruimte een mogelijk onveilige situatie, zoals een lantaarnpaal die stuk is, een gat in de weg of een boom met een loshangende tak boven de weg? dan kunt u dit melden via de website www.enschede.nl/meldingenopenbareruimte. Zorg er wel voor dat de optie ‘locatie’ op de telefoon of tablet is ingeschakeld. Er zal vervolgens een kaart verschijnen waar je op dat moment bent. Ook zijn bijvoorbeeld lantaarnpalen en speeltoestellen al zichtbaar op de kaart en zijn de bijbehorende gegevens gekoppeld. Veel informatie hoef je dus zelf niet meer in te vullen. Verder zie je of er al meldingen zijn gedaan over bepaalde situaties. (indien er reeds een melding is gedaan dan is het symbool roodgekleurd). Bij het aanklikken van een rood gekleurd symbool kunt u de informatie die erbij hoort inzien. Heb je zelf een melding gemaakt, dan zie je op de kaart ook alle informatie over jouw melding.

Spoed? Altijd Bellen!

Bij een onveilige situatie die vraagt om grote spoed bel je altijd naar de gemeente via telefoonnummer: 0534817600

Installatie (gemaakt met een iPhone):

Ga met uw smartphone naar www.enschede.nl/meldingopenbareruimte en klik onderaan op de website op “Ga verder…” en geef vervogens akkoord om de locatie te delen

Pathmos Melding Openbare Ruimte

Wil je een snelkoppeling maken op het beginscherm van de smartphone? Volg dan onderstaande stappen

Woensdagavond 1 februari is het wijkbeheerplan voor Pathmos gepresenteerd. In dit plan staat hoe de gemeente de komende 4-5 jaar de openbare ruimte gaat beheren en onderhouden. Belangrijke informatie voor dit plan komt uit de bewonersenquĂȘte, de buurtwandelingen en diverse meldingen van de afgelopen jaren. Bewoners worden de komende jaren ook weer betrokken bij de uitvoering van de deelprojecten.

Vragen over het Wijkbeheerplan Pathmos en de projectenkaart

Heb je vragen over het wijkbeheerplan of wil je meedoen met de uitvoering van de projecten? Neem dan contact op met Martin Koekoek, m.koekoek@enschede.nl of tel. 06-83236831

20170206 Wijkbeheerplan Pathmos

20170206 Projectenkaart Wbp Pathmos

Vorig jaar, 30 november 2016, heeft de organisatie van Eropuit een uitje georganiseerd waarbij alle aanmelders een dag konden genieten in de Cactustuin te Ruurlo waarbij vooraf een kop koffie werd gedronken met daarna een rondleiding door de Cactustuin.

In de middag kon iedereen genieten van een heerlijke lunch. Waarop iedereen vervolgens op weg ging naar de kaasboerderij te Lievelde waar ook een rondleiding is georganiseerd.

Na afloop was er een heerlijk buffet die genuttigd werd in de Pathmoshal.

Zie hieronder de foto’s van deze mooie dag!